Syeera Adnin
Little Star !


Hello im NUR SYAHIRA ADNIN. But you can call me Syeera or Iera for short . Do behave yourself and i'll behave myself !
Facebook | Twitter


One Little Two ..

Story About


Lastnight ..


Sweet Dreams ..
Skin By SyaraViolet
Basecode By LetthaKyra
images HusnaFarryn
Best view in Google Chrome
3 words "ILOVEYOU"
Friday, 16 March 2012 | 06:21 | 0 stars

Tiada kasih yang lebih manis daripada kasih cinta dan tiada kasih yang lebih ngeri daripada putus cinta.
Orang yang putus cinta sering kali berakhir dengan air mata.

Cinta yang tidak berbalas itu bagaikan layang-layang putus talinya.
Soal cinta adalah soal hati. Ia juga soal jodoh. Manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita.
 
Soal hati tiada undang-undang. Apatah lagi paksaan.

Sejauh dan sedalam mana pun cinta kita terhadap orang, kalau ia tidak berbalas, sukar untuk mengakhirinya dengan perkahwinan.

Cinta tidak selalu bersama jodoh tetapi jodoh selalu bersama cinta.

Kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang lain. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain


Melupakan seseorang yang disayangi amat sukar.
Cinta akan hidup bersama dengan waktu, apabila waktu itu mati, maka matilah cinta itu.

Cinta sejati ialah apabila kita masih mampu tersenyum, sambil mendoakan kebahagiaan untuknya walaupun jika terpaksa melepaskannya pergi.

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.




diriku amat berharga :)
Thursday, 16 February 2012 | 02:55 | 0 stars

assalamualaikum waramatullah hiwabarukatul .uke ,aku tau ejaannya salah .hihihii :3 .nak buat cena ,tak pandai mengejaa lagi .diriku diseksa begitu tajam ,sedangkan dirimu terasa leganya dengan tindakan apa yang kau lakukan terhadap ku .setiap kali hujan di embun membasahi bumi ,setiap kali litu laa ,air mata ku mengalir kerana mu .acewah ,mukadimah aku ,hahahaaa .cukup lawak ! ,tapaa biarkan :3 .asaikan aku bahagiaa .hihihiii :)


sejak masuk tahun 2012 neh ,aku agak busy sedikit keh .al-maklum laaa ,budak pelajar SPM katakan .diri neh duk merasa ,busy sana ,busy sini ,busy itu ,hmm busy macam macam lagi laa . tuition nak dikatakan  setiap hari .extra kelas laa ,setiap petang ,balik sekolah pukoi 4.30 paling lewat pun .setiap hari rabu aku kerja .ouh ,btw ,datang laaa tempat aku berniaga keh berdekatan dengan taman suria 3A ,jitra ,kedah :) ,nak promote kit .hihihiii :3 mesti korang terfikir kan yang time table aku neh agak padat .yeah ,that's right :) sometimes nak online sekejap pun mesti kena bising dengan my mum .syiah !pi baca buku ,nampak laptop free jaaa ,nak online !gitu laa mulut mak aku .adek aku pun gelak kehkehkehkeh :D .cukup kurang diajar !




keh ,disediakan maklum ,aku amek aliran mata pelajaran pendidikan seni visual (PSV) .(keh kami tak tanya pun) errr ,sajaa jaa gatai mulut nak bagitau .hihihiii .keh ,sesiapa yang amek aliran PSV  tuh ,mesti hampa semua dah dapat kerja khusus nuh .hampa semua amek kod number berapa ?aku amek number 1 ,yang buat kasut lukisan marin nuh .neh untuk bebudak PSV jaa keh .sesiapa bukan budak PSV ,jangan baca .dilarang ! uke ,i just kidding .see ,try hampa tengok picture atas nuh .gamaq kasut ,tapi tadak laa lukisan marin .comey kan kasut tuh .hewhewhew :D




kenapa ada gambar patung ini ?sebenarnya ,aku nak bagitau ,yang aku rindu someone yang memiliki patung ini .bak si dia katakan ,yang kecik itu aku , dan yang besaq tuh dia .wah !rindu gila time moment g neh .macam nak putar balik jaa masa .selalu tiap kali aku nak tidur ,mesti dia mengusik aku .sayang ,cuba try tengok sapa ada sebelah sayang ?(keh dialog sedikit :D) ,aku pun berasa bodohnya tengok laaa ,then dia kata laaa ,ada tak bayang bayang puteh ,mata merah and rambut panjang berjelaa (kita bayangkan monster yang sedang kelaparan keh) dengan berasa cemas dan takut ,aku pun kata laa kat diaa .sayang jahat !lepas tuh terus letak fon .serius beb ,takut kod kan .dalam pukoi 3.00am ,dengaq bunyi angin puh puhh ~ ~ ~ sapa tak takut kan .uke secara kesimpulan jalan cerita ini ,.kami sukaa melawak manjaa ,sometimes tuh kami ada laa jugak melawak kasar .hihihii :# .tetapi paling aku suka kan ,bangun pagi pagi ,i have got one new message !and opennn ,arghhh ,i get message from him .sukewnyaaaaa .bangun bangun qenyeh jaaa .hoihoihoihoi :I




tetapi sekarang kemseraan kita itu ,sudah hilang .entah pergi kemana ,entah awak buang kemana pun saya tak tahu .memang message tuh still lagi saya simpan .kita pun lani sekarang jarang sangat contact .kita just contact benda benda yang penting jaaa .,sometimes tuh kita message pun dah naik boring ='= .dulu awak tak macam neh pun .hmmm =,=  awak sudah berubah !awak ,saya tahu awak masih sayang kan saya lagi ,saya pun still sayang kan awak jugak .please come back to me ,i need u in my hug .i just want only u in my heart .please sayang :'/

p/s :bilaa laa SPM nak habis neh ?tension segala bagai dah lani .errr  =.=
       kbai :)
oh lupaa !nak promote something kit .follow my twitter keh https://twitter.com/#!/syeraalala ,aku lani banyak menghabiskan masa dengan twitter kit .senang nak online guna mobile :)

terima kasih sayangs :')
Sunday, 29 January 2012 | 01:21 | 0 stars
 

pada ,23.1.2012 ,start dalam pukoi 6.00pm ,aku dengan si dia ,memang tiada apa-apa hubungan dah !selama 2tahun lebih kita berkawan sehinggakan mempunyai angan-angan yang agak tinggi ,tetapi hanya disebabkan masalah "keluar" sahaja ,kita tiada jodoh sudah .terasa pelik kan ?bak kawan aku kata ,memang !laki suka buat begitu dekat perempuan ,.apabila susah baru mai cari kitaa .tapi awak tak begitu kan .saya tahu ,awak ada problem sikit kelmaqin ,sebub tuh awak membuat keputusan gitu .aku pun bodoh ,pi kata 'kita putus' tuh .silap aku jugak :'(

apa kan daya ,bak orang tua kata jodoh tak kesampaian .uke ,memang khilaf aku .aku ego ,aku tak tahu nak merhargai dia ,memang silap aku .aku mengaku !memang selepas kes tuh ,dia tak contact aku ,tapi aku dapat new message dari dia .nak tahu apa dia kata .dia kata 'dia aku menyayangi ku sehingga dia mati .dia jugak mengatakan yang dia akan menunggu aku' .dia mahu mencapai cita-cita dia dulu ,then baru mahu mencari aku' ,jangan risau *** takan cari perempuan lain .only u in my heart and my mind .tersebak aku bila baca message tuh .air mata jatuh dap dap jaa time tuh .betapa bodohnya aku waktu itu .memang kami sekarang tak boleh terima kenyataan tentang perpisahan kami neh .tapi aku merasakan mybe tuhan merasakan kami dua perlu bersendirian buat seketika .

apa apa pun ,syera harap awak dapat mencapai cita cita awak tuk berada di atas kapal .berlayar merata dunia .kan itu yang awak impikan dari kecik .btw ,u name still in my heart because u only man change our my life . :')



thanks ,sebub berada di hidup saya selama 2tahun3bulan ini .i hope u can search anyone woman ,but please don't leave me in your heart .

Sunday, 22 January 2012 | 01:34 | 0 stars
mustache tuh ,tak tahan !!hahaaa ;D

hye everyone !assalamualaikum ,salam sejahtera and selamat petang .uke !title iera kali neh agak jiwang sikit nuh .dengaq lagu pun tahu kan kan .hewhewhew ;I agak-agakkan iera jiwang sikit pada petang neh tapa tak ?sebenarnya iera nak luahkan benda neh lama dah ,tapi tidak kesampaian .tup tup tup ,petang neh boleh jugak iera nak jiwang sikit sikit .tapa kan kan ? :I ,btw ,sebelum nak mulakan cerita ,tengok mustache iera .hahahahaaa .lawa kan ? errr -,-' .tengok laaa ,muka yang agak tak suci ,yang agak tak kotor tuh .pelik kan ?iera bukan lawa macam hampa semua .smileeeee ;DD



ukee ,hampa semua pernah kecewa kan dengan namanya C.I.N.T.A .seperti iera jugak laaa .iera neh bukan seorang yang romantis ,yang pelbagai laaa pasal C.I.N.T.A !iera pun insan yang lemah .hmm ,dah dah .uke iera mulakan cerita k .al-kisah ............................

memang betul orang kata ,CINTA boleh membutakan kitaa ,
cinta jugak boleh membuatkan kita lupa segalanya ,
disebabkan namanya CINTA jugak mampu membutakan mata kita sehingga kita lalai dengan ILAHI ,
cinta jugak dianggapkan sebagai SYURGA CINTA ,that's why ,orang mengatakan CINTA ITU INDAH .
kerana cinta ,kita sanggup berubah ,
kerana cinta ,kita sanggup melakukan apa jua ,kata bak pepatah "gunung berapi sanggup ku tempuhi kerana kamu ,sayangs" ,
kerana cinta jugalah ,kita sanggup merana .

sayangs ,pernahkah kamu perasaan ,bahawanya ,iera amat mencintai awak ?
tapi kenapa kita tidak seperi dulu ?
dimanakah awak sekarang ?

kerana cinta ,kita sanggup meredah hutan dan lautan yang amat dalam ,
kerana cinta  ,kita sanggup memepertahankan orang yang kita sayangi ,
kerana cinta ,kita sanggup membahagiakan awak walaupun kita sedang kesusahan ,
kerana cinta jugak ,kita sanggup menitis air mata demi orang tersayang ,
semua ini kerana cinta !C.I.N.T.A !
why CINTA ?apa yang istimewa tentang CINTA neh ?
try ask yourself ...... ;D


p/s ;aku sayang dia ,tapi aku tak pandai nak luahkannya .hmmm :(

azam 2012
Thursday, 12 January 2012 | 01:04 | 0 stars

hye everyone .lama kan iera tak update blog .busy sikit sekarang neh .macam macam nak kena buat .biasa laa ,baru masuk tahun baru ,macam neh laaaa .title kali neh adalah azam .uke ,sema orang pun ada azam kan ,termasuk ieraa laa k .iera pun ada azam gakk .biasa laaa ,budak candidate SPM ,mesti laaa nak belajar bersungguh-sungguh apa bagai kan ,pasai SPM .like me laaa .setiap kali kita tanya orang ,wehh ,azam hang tahun neh apa ?mesti kebanyakan yang menjawab ,aku nak jadi lebih baik daripada sebelum neh .i will make a change everything ,if i can !itu laaa jawapannya .seperti ieraa jugak laaa .senang iera bagitahu ,iera memang ada azam 2012 !i hope ,my new year 2012 resolutions ,can be the best !nak tahu tak azam iera apaa ?azam iera adalah ,menjadi kehidupan iera sentiasa merwarnai dengan ciptaan-NYA dan menjadi seorang yang bijak menguruskan masa .kehidupan iera mesti penuh cabaran kerana ,iera boleh mempelajari erti kesabaran dan ketabahan .itu laaa azam iera .

we are ,want to change our life ,but not accomplished !why ?try ask yourself  :/'


sometimes ,ada azam mereka mengatakan "saya harap percintaan saya dengan tuttt akan kekal hingga ke akhir hayat" .itu orang yang tengah dilamunkan cinta .but ,me .errr ,cannot !because i swear for my life ,i will can't be desappointed again with love !SERIK !paham kan .hewhewhew ;D

DEMAM ...errr ,
Tuesday, 27 December 2011 | 21:05 | 0 stars
hye awak .hari neh iera sangat boring .nak tidur pun tak boleh .errr ,geram gilaaaa .tengok laaa jam lani ,dah pukoi ,2.10am ,tak tidur tidur g .gerammmm gilaaa !act ,iera sekarang dok demam .demam panas pulak tuh .huh !dok elok elok ,demam pulak .tuh iera tak boleh tidur ,sebub dari pagi lagi iera asyik tidur jaaaa .arghh .btw ,iera demam ,iera boleh lagi dok makan choklat .demam demam mana boleh makan choklat kan kan .choklat tuh orang special yang bagi dekat iera tahu .tuh demam iera koi lega sikit sekarang neh .thanks ,for yang jaga iera demam tadi neh .sayang anda tahu .huhuhuhuuu ;E

same like me :'/
apa apa pun ,demam iera dahh mula nak reda dahh .thanks to azri and aliff roslan ,because make me happy .iera happy sangat dok dgn hampa tahu .tak lupa jugak aniep and din kacang ,sanggup teman aku walaupun duk diluar .iera nak minta maaf dekat L because tak mesej awak tadi ,sorry ;D

rindu someone ;/ ,who ? -,-'

p/s esuk kena pi sekolah wehhh .hate it !

HIM ;D
| 00:57 | 0 stars
peeps ,my walking blog .smile like me ;D .mata kejip sebelah uke ,baru rock !hahahahaaaa .hari neh amat memboringkan .nak tahu kenapa ,yaala ,dok rumah macam anak baik jaaa .btw ,iera memang baik pun .dok boring boring neh ,iera jenguk jenguk laaa blog orang ,*means blog walking kan .hewhewhew .banyak iera tengok ,blog mereka bertukar wajah baru !JELES !errrr -,- .yang iera neh ,still dgn wajah blog lama .yala ,iera tak pandai sangat bub bub blog blog neh .jangan laa suruh iera ajaq tuh neh ,pasai blog .i\nanti jadi kot lain .huhuhuhuu .LARI TAJUK DAH !

uke ,memang iera duduk rumah seperti orang tatau nak buat ntng apa ,*ayat perghh !* tetapi iera still ada teman yang boleh menghiburkan iera .DIA suka buat iera tergelak-gelak .huhuhuu .hahahahaaa ,dalam headphone pun kami boleh jadi apatah lagi bila berjumpa .lagi menjadi laa agaknyakan .biasa laaa ,him always make me happy .when i was sad ,him can make me happy .ILOVEHIM !*tunggang terbalik*

iera juz nak bagi tahu jaaa ,yang iera JELES tengok blog korang yang cantik mantek ,yang sweet mweet ,yang lawa bagai ,and yang comey nomey omeyy neh .iera boring tahapp neh .errrr -,- .noh ?hahahahaa ;D

SMILEEEEEEEEEEEEEE !
smilee like me ;D


Older Post